Чип тунинг за Volvo – направи си сам…

Чип тунинг на Волво не винаги е лесна задача. Голяма част от моделите изискват редица хардуерни особености при свалянето и качването на софтуер на автомобила. Стандартната схема при ремап е следната: 1) прочитане; 2) модификация; 3) записване. Всичко това за голяма част от автомобилите става през диагностичната букса, без да се налага отваряне на ECU-то.

За съжаление дори и най-скъпите програматори на пазара с цена над 10 000 лв. не винаги могат да го направят. За някои модели Волво, тези програматори изискват да се прободе куплунга на компютъра, за да се осъществи комуникация, например при EDC16C31 моделите 2.4 D5.

При други модели нещата са още по-страховити. Там се налага отваряне на компютъра свързано с редица запоявания, за да се извърши чип тунинг, такъв модел е S80 T6.

За радост на потребителите има и по-добри решения. При тях, за да се направи тунинг на автомобила не е необходимо нито да се отваря, нито да се извършват сложни операции по колата. Всичко се извършва през диагностичната букса и то от самите Вас. Без да се налага ходене и чакане в сервиз за чип тунинг.Това е I-softloader устройството на Rica Engeneering, което поддържа всички модели на Волво с OBD букса, без моделите S40.

За да си тунинговате колата с I-softloader, е необходимо единствено да изпратите ВИН номер и да синхронизирате устройството с компютър включен в интернет. След което включете колата на контакт и с натискането на един бутон вече ще сте с модифициран софтуер.

2 Responses to “Чип тунинг за Volvo – направи си сам…”


  1. DarkBlue

    Много интересно решение. Определено по този начин ще се спестят много главоболия и на пишман тунери и на собственици.Дали ще има скоро подобно устройствои за други марки автомонили?

  2. Тунер

    Да, има такива устройства и за редица други автомобили. Ntuning.bg предлагат такива.