Wideband сонди за чип тунинг

Правилната смес е от изключително значение при чип тунинг. Производителите на автомобили се стремят да поддържат смес бензин/кислород в съотношение 1:14,7. При тези параметри се постига оптимално съотношение за вървене и икономия на гориво.

Тази смес не може да бъде поддържана във всички режими на работа на мотора. При ускорение се изисква по-богата смес, за да се получи приливът на енергия. При чип тунинг е още по-важно да имаме подходяща смес. Бедната комбинация на кислород и бензин не гарантира икономична работа на двигателя, а при турбо бензиновите автомобили детоноциите са изключително опасни.

Един от масовите уреди наложили се на пазара са тези на марката Innovate. От години предлагат решения за проследяване и записване на сместа в различните режими и реална работа на двигателя. Така и единствено става ясно дали софтуерната модификация след чип тунинг е подходяща и безопасна.

Сондите на компанията работят в разширен диапазон спрямо стандартните и могат да покриват смеси от 1:7 до 1:22. Затова и често ги наричат „широко лентови“ или „широко бандови“.

Чип тунинг - Inovate wideband

Чип тунинг - Inovate wideband

2 Responses to “Wideband сонди за чип тунинг”


  1. Noname

    Има ли и други производители на такива сонди?

  2. admin

    Има разбира се. Ние сме се спрели на един от производителите, който се е наложил като решение за мерене на смеси след чип тунинг.